KAPUERA I DECA

Dečja grupa je počela sa radom septembra 2007. godine. Od tada se postepeno razvijala, tako da licencirani dečji trener, profesor kapuere Tanja Gočmanac sada drži časove kapuere u internacionalnim školama, obdaništima i u dečjim kapuera grupama. Dečja grupa obuhvata uzrast dece od 3 do 11 godina.
Za bavljenje kapuerom nisu potrebni nikakvi preduslovi osim dobre volje.
Kapuera je naročito dobra za decu jer se kroz trening aktivira celo telo i samim tim se razvija koordinacija i motorika i stiče se kondicija i elastičnost. Lepota kapuere je u tome što se ništa ne radi šablonski već je zastupljena totalna improvizacija, što kod dece razvija maštu, kreativnost i slobodu pokreta. Bitan element kapuere je i muzika, sviranje zanimljivih brazilskih instrumenata i pevanje na portugalskom jeziku čime deca postaju muzikalna, stiču osećaj za ritam i uče osnove portugalskog jezika.

Dečja grupa obuhvata uzrast od 3 do 12 godina, bez obzira na pol. Treninzi su posebno adaptirani i prilagođeni za ovaj uzrast, tako da za vreme treninga deci ne slabi koncentracija, kao i volja za radom. Svako dete dobija punu pažnju i samim tim bolje napreduje. Ceo trening je baziran na različitim igrama koje su propraćene kapuera tehnikama. U kapueri ne postoje takmičenja tako da deca sa lakoćom prihvataju i pobedu i poraz i time pored fizičkih sposobnosti razvijaju i emocionalnu inteligenciju. Zbog rada u kolektivu deca razvijaju sportski duh.

Advertisements